Vad är ett ballongmöte?

Ett ballongmöte är ett antal ballonger, piloter och crew som träffas och flyger ballong. Det är oftast en helg med övernattning och lite annat roligt runt om när det inte flygs.

1-3 februari 2008 arrangerar Medvinden ett ballongmöte i Växjö, och tidigare i höst var det ett gäng från klubben som var på ballongmöte på Öland och i somras var det två medlemmar som var i Gränna på sommarmötet där. Dalslands ballongklubb har också arrangerat ballongmöte och tanken är att under nästa år bjuda in till ett nytt.

 

Fjärde utbildningskvällen

Fjärde utbildningskvällen lärde vi oss mer om gasol. Nisse Kjellén från Skövde var lärare och berättade om gasol, vad som händer när man använder gasol, vad som kan hända och vad man gör om det händer något. Mycket lärorikt och bra kunskap för alla. Det blir en femte utbildningskväll den 7 januari på Solgården, då vi plastar nyinköpta kartor.

 


Nisse visar hur en gasolflaska ser ut inuti.

 


Det var 21 st som lärde sig mer om gasol.

 


... och gasolen kommer sedan ut via de fyra munstyckena i brännaren....

 

 

Tredje utbildningskvällen

Den tredje utbildningskvällen lärde vi oss mer om klubbens hemsida, ballonghistoria, markägarkontakter och radiokommunikation.


Malte hjälper Eva att räkna ut vilken som är den femte delen på kartan. Kvällen avslutades med kartbeställningar.

Nästa måndag 10 december träffas vi i Byggdegården, klockan 18.00 och då kommer Nisse Kjellén och lär oss mer om gasol. Går bra att komma med även om man inte deltagit de tidigare gångerna.

Julmarknad lördag och söndag

Utställning Utställning

Dalslands ballongklubb deltog vid två julmarkander i helgen. I Högsäter den 1 december och i Färgelanda den 2 december. Vädret var inte det bästa men intresserade kom och hängde vid korgen. Med hjälp av pengar från Handslaget har tält, informationstavlan och flaggan köpts in under 2007 och dessa fanns på plats. Fler kort finns under Bilder i Huvudmenyn.

Andra utbildningskvällen

Andra utbildningskvällen 26 november blev vi 21 personer som lärde oss lite mer om att rigga ballong, materialvård, knopar och markägarkontakt.


På bilden ser vi hur Gunnar, John, Bengt och Elisabeth knåpar med Pålsteken. Blev extra intressant kväll tack vare ballongtekniker Björn Bergkvists medverkan. Radiokommunikationen som vi också tänkt avhandla hann vi inte med denna gången utan pratar om det vid nästa tillfälle.

Nästa måndagkväll den 3 december kommer vi att prata om radiokommunikation, ballonghistorik och annat ballongnyttigt. Tre måndagskvällar var inbokade men har utökats med ytterligare ett tillfälle den 10 december. Då kommer piloten Nisse Kjellén som är extra duktig på gasolområdet till oss och hjälper till med förkovringen.

Man måste inte vara medlem för att delta och det går fortfarande bra att ansluta sig. Alla är välkomna! Kontakta Eva telefon 0706-640523.