VM 18-26 augusti 2018

Logga18 augusti startar det 23:e VM i Gross-Siegharts i norra delen av Österrike. Sverige representeras av två lag, lag Thomas Grubbström och lag Jan Balkedal och de var med på den inledande General Briefing (inledande tävlingsgenomgången) och officiella invigningen.

Lagen har varit på plats någon dag innan och provflugit samt riggat korgen och fått all utrusning på plats. De svenska ballongerna med nummerlapp 81 och 82 på korgen kommer att göra upp om världsmästartiteln bland 105 anmälda ballonger. Regerande mästaren är Rhett Heartsill från USA. Tävlingsledare är Claude Weber.

Vi kommer att kunna följa dem via den officiella hemsidan och WatchMeFly. Har du tillgång till Facebook skriver deltagarna från Österrike via Hot Air Balloon - SWEDEN och tävlingens egna sida heter Balloonworlds2018

Första planerade tävlingsflygningen är på morgonen den 19 augusti med briefing kl 05.00. Kvällsflygningarna inleds med briefing klockan 17.00. Vill du följa tävlingarna lite närmare finns dokumenten att läsa via Noticeboard och undan för undan kommer resultaten presenteras både via WatchMeFly och officiella hemsidan. Heja, heja lag Grubbström och Balkedal!!

 

Tommy Johanssons pris...

... för bästa laginsats vid Svenska Mästerskapen i ballong gick i år till Martin Kjellén, Sanna Wesström, Jonas och Lova Lindström (pilot Nisse Kjellén). Detta är ett vandringspris till det lag som utmärkt sig genom att ha utfört en prestation utöver det vanliga, oberoende av var laget placerat sig i tävlingen. Det är observatörerna som röstar fram vinnarna och är ett mycket hedersamt pris. STORT GRATTIS!

NM 2018

NM 2018Årets Nordiska mästerskap pågår 7-11 augusti där de svenska deltagarna även tävlar om att bli svensk mästare och de danska lagen om att vinna det danska mästerskapet.  Första dagen inleddes i Ulfborg med General Briefing, gemensam genomgång av tävlingen med alla piloter och funktionärer och sedan kunde tävlingens första planerade flygning genomföras.

Det är fyra svenska lag som deltar Jan Balkedal, Lars Ekstedt, Nisse Kjéllen och Thomas Grubbström och du kan följa dem och hela tävlingen via mästerskapets officiella hemsida www.ballonnm.dk och via www.WatchMeFly.net 

Har du tillgång till Facebook skriver deltagarna från Danmark via Hot Air Balloon - SWEDEN och tävlingens egna sida heter BallonUlfborg. Vi hoppas på många fina flygningar och fina resultat! Heja, heja!! Nisse har i sitt lag hjälp av Jonas och Lova Lindström som är medlemmar i Dalslands ballongklubb.

Det blev totalt två flygningar gjorda under mästerskapsveckan och resultaten i NM blev:
1. Christoffer Mundt
2. Rune Paamand
3. Palle Olsen
4. Thomas Grubbström
5. Kim Larsen
6. Jan Balkedal
7. Lars Ekstedt
8. Nisse Kjellén

SM-resultat:
1. Thomas Gruppström
2. Jan Balkedal
3. Lars Ekstedt
4. Nisse Kjellén

Klubben hjälper till vid Färgelanda Cup 10-12 augusti

Även i år kommer Dalslands ballongklubb att hjälpa Färgelanda IF med inkvartering av fotbollsungdomar i Högsäter i samband med Färgelanda Cup. Klubben behöver din insats under några timmar denna helg, för att täcka något pass, så hör av dig snarast till Eva på telefon 0706-640523. 

Läcker ballongbild i annons

Roligt att luftballong uppskattas och roligt att ballongbilder uppskattas. Extra roligt att Trevor Finbows fina foto från en av vårens flygningar uppskattas så mycket att TORP köpcentrum valt att använda den i en helsidesannons. Titta gärna själva på den läckra bilden i gratismagazinet Vest.