God jul och gott nytt år!

Torp lyfter från markenGod jul och gott nytt år önskar Dalslands ballongklubb alla medlemmar, samarbetspartners och alla ballongvänner!!

2019 går inte till historien som året med perfekt ballongväder men vi ser fram emot ett nytt år med mer ballongflygning.

Under året har Dalslandningen arrangerats, ballongen har varit på flera uppvisningar och ett gäng medlemmar packade bussen och åkte till Frankrike på ett av världens största ballongmöte.

Under hösten fick klubben en ny lokal pilot då Niclas Möre blev godkänd och fick sitt pilotcertifikat. 

Vi ses 2020!!

God jul och gott nytt år!!

Planerad adventsflygning 1 december

I luften

Efter en grå novembermånad med allt annat väder än flygväder ser det ut att decembers första dag kan bjuda på sol och lagom kyla. Ett perfekt vinterflygväder!

De som färdas i ballongen får chans att uppifrån se naturen i vit skrud även om Valboån troligen inte har hunnit frysa till lika mycket, som vid denna flygning 2014. 

Efter att ballongens stora låga har värmt och lyst upp under flygningen är det sedan dags att tända fösta ljuset i advent och åtnjuta det med en värmande kopp.

EM i ballongflygning 22-27 oktober 2019

Startfält EM

Nu har 21:a Europeiska mästerskapet i ballongflygning invigts i Manacor på Mallorca, Spanien. EM pågår 22-27 oktober med David Bareford som tävlingsledare och det planeras för flygningar morgon och kväll. Sverige representeras av lag Lars Ekstedt och lag Jan Balkedal och det är totalt 84 piloter som gör upp om medaljerna. Du kan följa tävlingarna via EM hemsidan, EM WatchMeFly och EM Facebook. De första flygningarna fick ställas in på grund av kraftig vind så onsdagskvällen blev första flygningen.

Gordon Bennett 2019

Gasballonger

Världens äldsta flygsportstävling Gordon Bennett startade den 13 september. Ca 20 gasballonger startade då från Montbeliard i Frankrike och ska försöka flyga så långt som möjligt inom ett definierat område, området i år är inom Europa (med några restriktioner). 1906 flögs Gordon Bennett första gången och årets tävling är den 63:e i ordningen. Fyra ballonger har landat nu söndag förmiddag men övriga svävar vidare och kan göra det några dygn till. Du följer gasballongerna via Gordon Bennett hemsida.

Höjdarflygning på gång

Årets företagare i Färgelanda kommun är Daniel och Magnus på ICA Supermarket Färgelanda och Årets uppstickare är Robert och Tomas på Torox. Förutom ära, berömmelse och andra priser som delades ut av kommunalrådet Tobias Bernhardsson, kommer företagarna även få göra en ballongflygning med Dalslands ballongklubb.