Skolflygläger 4-6 juni 2022

Foto: Eva Olsson

Ballongerna lyfter

Helgen 4-6 juni 2022 arrangeras ett skolflygläger i Högsäter. Är du blivande ballongpilot eller instruktör är det i princip obligatoriskt att komma och delta för att lära mera, repetera kunskaper och vara med och dela med dig av dina egna kunskaper.

Eller så är du ”bara” intresserad av att lära mera och träffa annat trevligt ballongfolk. ALLA är välkomna!

Helgens planerade punkter är:

  • Nya flygskolan
  • Regler
  • Karta och kompass
  • Flygzoner
  • Markägarkontakter
  • Flygplanering
  • Gasollära
  • Materialhantering
  • Flygningar om vädret tillåter

Du hittar mer information om tider, anmälan, boende och mat i Inbjudan.

Alla är välkomna!

Välkommen till Dalslandningen 29 april-1 maj 2022

 Dalslands ballongklubb bjuder in till tre deltävlingar i Svenska Cupen samt även Distriktsmästerskap för ballongklubbar i Västra Götaland.

Gemensam utgångspunkt för våra ballongaktiviteter denna helg är Högsäter. Tävlingsledare är Filip Pettersson och säkerhetschef Peter Olsson.

Det planeras för tre deltävlingar i Svenska Cupen, kvällen 29 april, morgon och kväll 30 april med morgonflygning den 1 maj som reservtillfälle. Flera deltävlingar per flygning kan komma att anordnas. Kommer även bjudas in till Distriktsmästerskap för ballongklubbar i Västra Götaland.

Boka boende snarast
Stugor finns att boka på Ragneruds camping. Vill du ha boende behöver du boka snarast, vi konkurrerar (hårt) om stugorna med övriga helgfirare. Boende bokas direkt med Ragneruds camping. 

Inbjudan och anmälan senast 17 april
Ta del av alla information i Inbjudan till Dalslandningen och anmäl dig senast 17 april till en härlig helg i Dalsland!!

Hittills är fyra ballonger anmälda.

Välkommen!!

Tid att betala medlemsavgiften

Det är tid att betala in medlemsavgiften för 2022 om du inte redan har gjort det. Medlemsavgiften för 2022 är 150 kr/person eller 250 kr/familj, till familj räknas hemmaboende barn upp till 20 år. Medlemsavgiften betalas in på klubbens bankgiro 5698-9767 tillsammans med uppgifter om namn, personnummer, adress, telefonnummer samt e-postadress om sådan används.

Vad får du som medlem?
Vi försöker gemensamt få våra ballonger att vara i luften så ofta det är möjligt. Som medlem får du möjlighet att på nära håll delta vid ballongflygning. Det är troligtvis inte varje gång du får möjlighet att flyga med, men de som är kvar på marken och kör följebil, läser karta och är ballongspanare säger faktiskt att det är lika kul på backen. Det är mycket god social gemenskap i klubben. Alla kan bidra på något sätt!

Medlemsavgiften möjliggör att klubbens ballonger syns i luften och används för att täcka kostnader för gasol och försäkringar till ballongerna, bränsle till den gemensamma ballongbussen och underhåll av klubbens ballongmaterial. 

Vinnare av Markägarlotteriet

GRATTIS Joakim Bratell som blev vinnare av förra årets markägarlotteri! Vinsten är en ballongflygning för två personer med Dalslands ballongklubb.

Utan ett gott samarbete med alla markägare/brukare skulle vi inte  kunna genomföra våra flygningar. Och vi träffar på så många trevliga som glatt låter oss låna deras marker  för start eller landning. Som ett litet tack tillbaka har vi ett  markägarlotteri där det vid årsmötet dras en vinnare av förra årets markägare/brukare.

23 oktober blev det landning vid Joakims hästgård intill väg 44 vid  Båberg. Bilden här intill är tagen efter landningen där.

Årsmöte 1 mars 2022 kl 18.00

Den 1 mars 2022, kl 18.00 hålls Dalslands ballongklubbs årsmöte för 2022!

Även i år blir det ett digitalt årsmöte och instruktioner och årsmöteshandlingar finns under Medlemsdelen när du har loggat in på hemsidan.

Har du anmält dig till årsmötet får du kort före mötet en länk att använda.

Välkommen!!