Dalslands ballongklubb

Dalslands ballongklubb startades den 6 december 2003 och har växt till Sveriges största och aktivaste ballongklubb.Organisationsskiss

Klubben har nästan 300 medlemmar i varierande åldrar och med relativt jämn könsfördelning. Klubben flyger en luftballong som kunde inköpas 2005 tack vare ekonomiskt bidrag från fem lokala företag. Klubben har två lokala piloter och två lokala elever håller också på att utbilda sig till piloter.

Egen aktiv ballongverksamhet har byggts upp med många flygningar då vi ofta är cirka tio personer med vid flygningarna. Titta gärna på bilder från våra flygningar. Glädjande är också ibland den låga medelåldern då vi även har ungdomar med och alla verkar uppskattar den goda sociala samvaron som finns i klubben.

Dalslands ballongklubbs aktiviteter går ut på att på olika sätt uppleva och sprida det glada budskapet om hur luftballonger och ballongflygning fungerar. Vintertid då det inte blir lika mycket flygningar anordnas uppskattad ballongrelaterad kursverksamhet. Klubben har arrangerat tre uppskattade SM, 2004 med centralort utanför Högsäter och 2007 med Brålanda som centralort och 2010 avgjordes SM och Nordiskt mästerskap i Dalsland med Högsäter som utgångspunkt. 2013 var det återigen dags för oss att anordna SM, det blev vid valborgsmässohelgen med Dals Rostock som tävlingscentrum.

Klubbens stadgar (senast reviderade vid årsmötet 2008). Klubben är medlem i Svenska Ballong Federationen och i Svenska Flygsportförbundet. Ballongfederationens hemsida ger mycket information om flygningar, ballonger, piloter och hur man utbildar sig till pilot.