Tävlingsinformation

Tävlingscentrum
Dalslandningen arrangeras under valborgsmässohelgen med tävlingscentrum vid Ragneruds campingTre deltävlingar i Svenska Cupen och SM planeras med kvällsflygningar 28-30 april.

Preliminärt program
Söndag 28 april
Kl. 14.00 och framåt – incheckning Grillstugan Ragneruds Camping, Högsäter.
Kl. 16.30 Briefing inför kvällsflygning och helgens 1:a deltävling i Svenska Cupen och SM.

Måndag 29 april
Kl. 14.00-16.00 Planerad föreläsning 
Kl. 16.30 Briefing inför kvällsflygning och helgens 2:a deltävling i Svenska Cupen och SM.

Tisdag 30 april, Valborgsmässoafton
Morgon Helgens reservflygtillfälle i Svenska Cupen och SM.
Kl. 14.00-16.00 Planerad utflykt i Färgelanda kommun.
Kl. 16.30 Briefing inför kvällsflygning och helgens 3:e deltävling i Svenska Cupen och SM.
Gemensamt samkväm planeras med prisutdelning efter kvällsflygningen.

Tisdag 1 maj
Frukost och hemfärd. 

Kartor
Terrängkartan, kartblad nr 574 och 575 (SWEREF99). Färdig karta över flygområdet med inritade PZ kan köpas för 200 kr/karta. Beställning görs i samband med anmälan.  

Aktuella PZ
Akutella PZ finns på listan på www.ballong.org 

Tankning
Gasoltankning kan göras på Frendo i Brålanda, ca 35 km från Ragnerud. Pris 10.89 kr/liter (mars). Ta med motorgasadapter!

Anmälan
Anmälan senast 14 april till Eva Olsson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0706- 640523. Ange hur många ni kommer, vilken ballong som eventuellt kommer med samt om ni vill bo i stuga på Ragneruds camping och om ni vill äta gemensamt med oss. Meddela även eventuell matallergi. Anmälningsavgiften är 0 kr.

Boende 
Stugor är förbokade för Dalslandningen på Ragneruds camping. Priset för del i stuga vid tre övernattningar inklusive buffe efter kvällsflygning på tisdag är 850 kr. Priset är baserat på att vi blir ca 40 personer. Boka det gemensamma stugboendet i samband med anmälan som du gör till Eva.

Mat
Det kommer att vara förberett med mat från och med fika före söndagens kvällsflygning till och med frukost onsdag morgon. Frukost och 2 st. kvällsmat samt fika ordnas av klubbens medlemmar Lunch måndag och tisdag kan vi gemensamt äta i centrala Högsäter. Buffémat och prisutdelning på tisdagskvällen blir i restaurangen på Ragneruds camping efter kvällsflygningen. Arrangörerna av ballongmötet kommer inte att tillhandahålla alkoholhaltiga drycker men på tisdagskvällen går det att köpa sådana drycker i restaurangen. Mat bokas senast 14 april till Eva tillsammans med anmälan. Ange även eventuella matallergier. 

Regler Svenska Cupen och SM-cupen
Regler för Svenska Cupen finns publicerade på www.ballong.org.

Försäkran
För att uppfylla reglerna för Svenska Cupen kommer alla att få skriva på en försäkran vid incheckningen om att alla papper är OK.

Utskick
Inbjudan till Dalslandningen

Gasoltankning

Försäkran  

Tävlingsledare
Filip Pettersson 

Säkerhetschef
Kenneth Olsson