För åskådare

Är du nyfiken på ballonger och ballongtävlingar? Under Dalslandningen finns chansen att se och följa ballongerna både från Karta tävlingsområdetmarken och från luften.

Tre kvällsflygningar planerade
Tre deltävlingar i Svenska Cupen är planerade under Dalslandningen med flygningar på östra eller västra sidan om Kroppefjäll. Flygningarna är inplanerade på kvällarna 28 april-30 april då ballongerna är i luften ca klockan 19.00-20.30. Är det dåligt flygväder under kvällarna är morgonen 1 maj reservflygtillfälle med ballongerna i luften ca 06.00-07.00. Det kan vara några ballonger som är uppe och flyger de andra mornarna också bara för att få njuta av vårt härliga Dalsland.

Inför varje tävling samlas lagen för genomgång/briefing vid tävlningscentrum på Brålanda hodell och vandrarhem där tävlingsledningen meddelar typ av tävling och startplats och gemensamma mål.
Alla är välkomna till samlingarna!

Information om flygningarna
Vill du se ballongerna kan du bege dig till ett startfält eller ett gemensamt mål. Information om flygningarna kommer att ges tidsmässigt nära flygningarna via denna hemsida, Facebook och via telefon. 

Var aktsam i trafiken och rör inte markers
Under tävlingarna blir det mycket trafik på vägarna, så var aktsam. Tänk på att inte hindra tävlingsbilarna eller andra att komma fram. Hittar du en marker (sandpåse med svans och nummer) är det markören för pilotens resultat. Låt markers ligga!

 

Lördag 28 april 
Kl. 14.00 och framåt – incheckning Brålanda hotell och vandrarhem.
Kl. 16.30 Briefing inför kvällsflygning och helgens 1:a deltävling i Svenska Cupen.

 

Söndag 29 april
Förmiddagen Observatörsutbildning
Kl. 14.00-16.00 Föreläsning "Säkerhet i samband med ballongflygning samt genomgång av de olika deltävlingsmomenten" Bengt Stener
Kl. 16.30 Briefing inför kvällsflygning och helgens 2:a deltävling i Svenska Cupen.

 

Måndag 30 april, Valborgsmässoafton
Kl. 14.00-16.00 Föreläsning "Information om SISU, aktivitetsredovisning, LOK-stöd, Idrottslyft"  Susanne Eriksson Västra Götalands Idrottsförbund. 
Kl. 16.30 Briefing inför kvällsflygning och helgens 3:e deltävling i Svenska Cupen.
Gemensamt samkväm planeras med prisutdelning efter kvällsflygningen.

 

Tisdag 1 maj
Helgens reservflygtillfälle i Svenska Cupen. Frukost och hemfärd.