Flygning 2017-04-07

Foto: Eva Olsson och Tomas Enarsson.

När

2017-04-07
Var Säter - Myrane
Pilot Eva Olsson
Crew 13
Flygtid 45 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se Evas flygning i Google Map  eller Google Earth 

 

Samling på torget i Högsäter och planering inför flygning i närområdet. Mitt i bild ses Roland och Gunilla som vunnit vårt Markägarlotteri och nu var förväntansfulla inför sin första ballongflygning. Varje år lottar vi vid årsmötet ut flygning för två personer bland de markägare som är snälla och lånar ut sin mark till oss vid start och landning. Utan dessa markägare skulle vi inte kunna utöva ballongflygningen.

 

Startplats blev vid gården Säter intill Kroppefjäll hos familjen Anders och Ann-Sofie som är medlemmar i ballongklubben. Eftersom yngsta barnet Sigrid fyllde ett år så passade vi glatt på att sjunga och hurra för henne.

 

Storasyskonen Astrid och Melker hjälpte till att släppa iväg kvällens andra väderballong. En vanlig heliumfylld ballong som på sin färd uppåt visar vindarnas riktning och fart. Idag såg det ut som vi skulle få en flygning nordvästut.

 

Ryktet om Dalslands ballongklubb sprider sig och idag hade vi glädjen att få ha Mikael med vid flygningen. En medlems arbetskollega som prioriterat om sin kväll och glatt hjälpte till med allt på marken.

 

Efter att vi fått vänta en stund på att vindstyrkan skulle avta började vi förbereda ballongen inför avfärd.

 

På marken stod några sedan kvar och såg ballongen flyga iväg medan ...

 

...  ballongen steg allt högre uppåt.

 

Från luften kunde vi se gården Säter och ...

 

 

... enligt planeringen fortsatte ballongen glida fram åt nordväst.

Strax intill syntes gården Knipan där vi brukar ha klubbens Sociala afton i samband med 6 juni samt ...

 

... Tveten där klubbens kassör Barbro bor.

 

Norrut sågs flera vackra gårdar och även Valboåns vindlingar. 

 

Längre norrut såg vi gården Önne där von Döbeln tidigare bott med Tvetanemossen och Kroppefjäll i bakgrunden. 

 

Slutlandningen gjordes sedan vid gården Myrane i Råggärd. Markägaren kom glatt ut och välkomnade oss och hjälpte även till att packa ihop ballongen. 

 

Så återvände vi tillbaka till torget i Högsäter. Roland och Gunilla som var väldigt nöjda med sin premiärtur döptes enligt traditionen (samma över hela världen efter första flygningen) och fick titlarna Markgreve och Markgrevinna av Myrane. Sedan avslutades kvällen med välförtjänt fika och trevlig samvaro med reflektioner efter flygningen med mera.