Flygförsök 2014-03-24

 

Efter fyra månader av "icke-flygning" hade väderprognoserna för flygning sett lovande ut. Dessvärre såg den rejäla hagelskuren inte så lovande ut när vi rullade iväg mot samling.

 

Vi kurade ihop oss i bussen och försökte se omvärlden genom fönsterrutorna. Var det en traktor som passerade mitt framför oss på Kommungatan?

 

Efter att vindrutetorkaren gett oss lite mera sikt fick vi lösningen. Vaktmästaren Nicko var föredömligt ute och sopade bort haglen på trottoaren utanför äldreboendet.

 

För att komma undan nederbörden åkte vi söderut och vid Kullberg stannade vi och släppte en väderballong (vanlig heliumfylld ballong som visar oss vindens riktning och fart) som indikerade på västlig vind.

 

Vi fortsatte söderut till Färgelanda där Kenneth passade på att använda "minidatorn" och försökte få väderläget klart för sig.

 

Vi vände norrut igen för att försöka komma bakom regnet istället för framför. På vägen mellan Högsäter och Ånnerud såg vägen riktigt vintrig ut efter hagelskuren.

 

Mellan Ånnerud och Råggärd stod en älg och såg ut att spana efter om Trevor var med oss idag.

 

Bredvid väg 172 stod vi sedan vid Stora Bön och försökte vänta ut att himlen ljusnade.

 

Ulrika, Johan, Bengt och Kenneth släppte en ny väderballong som nu försvann västerut.

 

Kenneth vek snyggt ihop kartan och talade om att det tyvärr inte skulle bli någon flygning för oss ikväll. Vi får hoppas på stabilare väder kommande helg.

 

Istället blev det ett besök på pizzerian i Högsäter.

 

Vanligt att se ballongfarare stå så här att tillsammans titta uppåt - men nu var siktet inställt på att välja den godaste pizzan ...

 

... som Josef gjorde i ordning.

Som avslutning på ballongkvällen blev det sedan kaffe, the och kakor som Johan bakat. TACK!