Hästkväll 2012-06-25

 

Tänk så mycket kul man kan ha i en förening! Efter en mycket regnig måndag klarnade vädret upp och ballongklubbens medlemmar såg verkligen fram emot besöket hos Tomas Enarsson i Munkedal, på Hällerna gård. Efter förra årets besök 25 juli hade ryktet spridit sig om trivsamheten och mysfaktorn samt all kunskap man får sig till livs hos Tomas, så många hade hörsammat hans generösa inbjudan.

 

När vi samlats intill paddocken hälsade Tomas oss hjärtligt välkomna och informerade om kvällens program som huvudsakligen handlade om hästar.

 

Åtta hästar med ryttare gjorde entré ...

 

... och presenterade sig för oss.

 

Så bjöds vi på en kadriljuppvisning där ryttarna fick hästarna att dansa fram till musiken. (Lyckades filma med kameran men fram tills vi lärt oss presentera filmen på ett bra sätt här får det bli en stillbild så länge.)

 

Hästarna - och kanske också ryttarna - pustade ut och ...

 

... även Tomas gjorde tummen upp för deras fina uppvisning.

 

Hunden Pirat jobbade hårt för att hjälpa husse att hålla ordning på allt.

 

Men så beordrade Tomas Pirat att vara stilla och ...

 

... koncentrerat visade Marie hur hoppning kan gå till.

 

Så bar det av in i manegen och ...

 

... Tomas bjöd medlemmarna i Dalslands ballongklubb att prova på att rida själva.

 

Några medlemmar hade ridit tidigare men för andra var det en ny upplevelse att sitta på hästryggen. Verkligen uppskattat av alla! Vi fick även en hel del information om hur hästar reagerar som vi kan ha nytta av då vi är ute och flyger med ballongen.

 

Så sadlades hästarna av och leddes ut till ...

 

... hagen med saftigt välförtjänt gräs.

 

Det pratades givetvis häst, men även ballong. Ryttarna passade på att skaffa sig information om hur ballongflygning går till.

 

Tomas bjöd också in oss i sitt underbara hem.

 

Förutom stor mysfaktor och gästfrihet bjöd även Tomas på kaffe, te och hembakat bröd. Samt även information om hans första möte med ballong och ballongklubben och även spännande berättelser om gårdens och ridskolans historia.

STORT tack Tomas för en underbar kväll!