FSF-ballongpris

Lördagen den 26 mars var Susanne, Jacobsson, Eva och Kenneth Olsson med vid Flygsportförbundets årsstämma i Linköping. Ballongflyg är en av Flygsports åtta grenförbund. Vi hade sedan tidigare klart för oss att Dalslands ballongklubb är Sveriges största ballongklubb men ... det verkar som vi faktiskt också är största klubben ansluten till Flygsportförbundet!

 

Vår dag i Linköping inleddes med att delta vid Flygsports årsstämma.

 

Där blev det till och med votering och våra röstkort fick komma till användning. Den 4:a som Eva håller upp var högsta synliga siffran - ytterligare ett bevis för att vi är en stor klubb.

 

Efter lite paus blev det dags för en höjdpunkt - prisutdelning. Dalslands ballongklubb tilldelades Flygsports ballongpris 2010 för framstående arbete som tävlingsorganisatör!

Motivering: Klubben bildades 2003 och har snabbt vuxit till Sveriges största med över 300 medlemmar. Med hjälp av alla sina entusiastiska medlemmar har klubben redan hunnit vara värd för tre välorganiserade svenska och ett nordiskt mästerskap. Klubben har också arrangerat ett flertal deltävlingar i Svenska Cupen samt kurser för tävlingsfunktionärer och för tävlande. Dalslands ballongklubb är därmed en mycket viktig del av Svenska Ballongfederationens tävlingsverksamhet. Bland klubbens medlemmar finns både svenska och nordiska mästare och vinnare av Svenska Cupen.

 

Eva kramade glatt om Flygsportförbundets nyvalde ordförande, Bengt Lindgren men sedan ...

 

... blev det lite snällt poserande framför kamerorna.

 

Eva fick också en kort pratstund med Bengt-Erik Fonsell som 2004 var med vid vårt första SM och som dåvarande flygsportsordförande tog initiativ till att överlämna en likadan örn till Dalslands ballongklubb. Inte nog med detta hedrande pris - vi har alltså redan en sådan här "guldbagge".

 

Bilderna är tagna av Kenneth Olsson.