Flygning 2011-08-30

Bilderna är tagna av Jonas Lindström, Erika och Eva Olsson.

 

När

2011-08-30
Var Kåtebol - Tångelanda
Pilot Eva Olsson
Crew 6
Flygtid
35 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan se flygning i Google Earth eller i Google Map

 

Nu ligger EM-laget i hårdträning! Packa släpet inför träningsflygning: "Idag är i alla fall brännaren med, men kanske ska vi ta med kallfläkten också." Jonas och Kenneth har numera stenkoll!

 

Traditionell väderballong fungerar fortfarande. Samling vid torget inför flygningen och några ytterligare medlemmar hänger gladeligen med och hjälper till.

 

Jonas gör i ordning 11 tums heliumballong.

 

Sedan mäts vindriktning och hastighet med hjälp av en teodolit.

 

Kvällens start gjordes invid Kåtebols festplats. Och fest var det - pensionärerna hade motionsdans på dansbanan. Det är sällan vi haft så fin musik vid iordningställandet av ballongen.

 

Eva passade på att stiga upp en bit för hon ville testa hur tävlingsballongen uppförde sig vid lite snabbare sjunk. Jonas passade på att njuta en stund av utsikten ut över Kåtebol och Sannesjön..

 

Annars riktade Jonas mest blickarna på dataskärmen för att hjälpa Eva navigera till de tänkta målen.

 

Eva håller sig mestadels till den traditionella papperskartan och ...

 

... några få instrument. Första målen i Rännelanda missades men där bestämde Eva och Jonas sig för att fortsätta till Tångelanda och ...

 

... göra slutlandningen där. Och de lyckades! Gun som bor där släppte allt hon hade och skyndade till för att underlätta vid packningen.

 

Glatt välkomnade hon Eva och resten av gänget.

 

Snart hade luften gått ur Blåkläderballongen och gänget välkomnades in till Tångelanda gästis på en kopp kaffe. Dit fick också datorn följa med så vi via dataskärmen kunde återuppleva flygningen igen.