Fina priser till Dalslands ballongklubb

 

Harvens dag i Färgelanda centrum och flera av Dalslands ballongklubbs medlemmar stod och väntade på att få höra vilka som skulle få årets idrottspris. Jublet bröt ut när det tillkännagavs att Dalslands ballongklubb tilldelades Harvensdags Idrottspris 2011.

 

De som fanns på plats ur styrelsen klev upp på scenen och konferencier Jota Thoren intervjuade ordföranden Eva om klubben.

 

Mötesplats Färgelandas ordförande Jonas Lindh överlämnade blommor, diplom, matkasse från ICA och en check från Dalslands Sparbank till klubben. Kassören Barbro verkade glatt överraskad när hon fick checken i sina händer. Motiveringen till priset löd: "Dalslands ballongklubb är Sveriges största ballongklubb med över 300 medlemmar och har Sveriges första kvinnliga pilot i landslaget. Förutom att ordna lyckade tävlingar med flera SM-vinster och ballongmöten bidrar klubben med att locka deltagare till kommunen från hela Sverige och Norden och bedriver en positiv klubbverksamhet som ger både socialt innehåll och idrottsutveckling. Klubben är en av tävlingskandidaterna i EM-tävlingarna i mitten av september i Spanien. Det är med glädje Mötesplats Färgelanda delar ut denna utmärkelse 2011 till Dalslands ballongklubb."

 

En av journalisterna på plats var Helena Lindgren från tidningen Dalslänningen. Ska bli extra intressant vad hon skriver om utmärkelserna i deras tisdagstidning.

 

Förutom Dalslands ballongklubbs Idrottsföreningspris delades också ut pris till Tommy Widekärr från Färgelanda Judoklubb som årets idrottsledare och Christer Nordin från Ödeborgs Idrottsförening som fick pris för årets idrottsprestation inom Bowls.

 

Strax var det så dags igen för Dalslands ballongklubb att uppmärksammas när Dalslands Sparbank skulle dela ut projektpengar ur "Ett attraktivare Dalsland i tillväxt". Klubbens kassör Barbro syntes rusa fram till scenen.

 

Barbro tackade glatt för tillskottet till klubbkassan som Dalslands Sparbanks bidrag innebär.

 

Ett glatt gäng ur styrelsen visade sedan upp alla fina priser klubben fått mottaga.

 

Lyckliga leendena satt sedan kvar länge i medlemmarnas ansikten och några timmar senare sågs till exempel Susanne och Gun sitta bredvid "GB-gubben" och konkurrera med hans leende.

 

Bilderna tagna av Rune Jacobsson och Kenneth Olsson.