Flygförsök 2010-04-02

Bilderna är tagna av Kenneth och Eva Olsson.

 

Meddelandet som gått ut till klubbmedlemmarna inför Påskaftonens flygning löd:

" Påskafton ser ut att bjuda oss på fint flygbart väder. Alla som har egen  kvast får gärna ta med den, vi andra får satsa på att få upp ballongen  istället. Påskafton ska bjuda på soligt väder med relativt lugna, sydliga  vindar. Samling på torget i Högsäter kl. 8.00 inför flygning i närområdet."

(Förutom informationen här på hemsidan under Planerad flygning, skickas e-post till alla medlemmar som uppgett e-postadress samt SMS-meddelande till alla medlemmar som ber att få informationen till mobiltelefonen.)

 

Idag var det alltså dags att helgardera sig med kvast, ballong och Eva tog även med lite godis att tröstäta ifall det inte skulle bli någon flygning.

 

Vid samlingsplatsen i Högsäter mötte ytterligare en påskkärring upp.

 

Så stod alla där med näsan i vädret vid kiosken i Högsäter Väderläget verkade vara enligt vad prognoserna sagt:

  • Soligt väder
  • Sydliga vindar
  • Relativt lugna vindar

Det var soligt, härligt väder! Det var sydliga vindar på höjd - och den heliumfyllda väderballongen visade oss att det faktiskt gick undan en del fartmässigt där uppe. Men nere vid backen var det lugnt men lite mera ostligt i vindriktningen.

 

Några canadagäss flög över oss och verkade vilja visa oss hur det går till att VERKLIGEN flyga

 

Kenneth som var dagens pilot ansåg att Färgelanda skulle kunna bli en bra startplats. Väl på plats i centrala Färgelanda kändes en del elaka vindbyar komma. Kenneth kollade om detta stämde med tidigare uppgifter.

 

Sedan var det dags för nästa livlina - telefonkontakt med en pilotkollega.

 

Med sakta steg och slokande huvuden återvände gänget till följebilen efter att Kenneth bestämt sig för att det var säkrast att stanna på backen idag.

 

Men oavsett flygning eller inte så kom Maltes kaffe fram. Idag fikade vi på rastplatsen naturskönt intill sjön Björvattnet, mellan Stigen och Färgelanda.

Hur det gick för kärringarna med kvastarna får bli en egen historia.