Vinter fylld av premiärer

Eva Olsson - pilot!Eva premiärflyger
Eva har väntat i flera månader på sin premiärtur som färdig pilot och den 19 februari var det äntligen flygbart och en tur Färgelanda-Låkön kunde genomföras. Efteråt tankades för första gången GPS-loggen upp på flightlog.org och flygning gick då se via Goggle Earth på datorn. Kul att se hur ballongen har flugit i luften. Vindarna och piloten för en lite hit och dit.

 

 

 

Knytkalas
1 mars var det premiär för klubben att arrangera knytkalas. När fantastiska Hjördis hade spelat sista dansen var alla eniga om att det hade varit en toppenkväll och önskemål framfördes på att klubben skall anordna ytterligare knytkalas i höst. Detta kan kanske samtidigt bli ett kalas för klubben, som fyller fem år i år.

 

Poa gör en långflygning
I början på mars var det premiär för klubben att delta vid en långflygning. Poa Ekeblad lånade crew från Dalslands ballongklubb när han flyg från Högsäter och ut över Värnen till Värnesnäs, en tur på 4 mil som tog 1 timme och 35 minuter (fin vindstyrka). Nu är ju 4 mil inte något för en långflygare som Poa, men klubbens medlemmar tyckte att det var spännande. Turen avslutades med ett studiebesök i flygledartornet på Såtenäs, och de som arbetar där vill gärna lära mer om ballonger och ballongflygning, så klubben skall hålla kontakt med tornet.

 

Två ballonger i luftenTvå ballonger i luften
Den 23 mars var det premiärflygning med två ballonger. Svenska ballongfederationen har en ballong för uthyrning och den kom till Dalsland under påskhelgen. Åtta medlemmar var i luften denna strålande om än kalla vinterdag. Riktigt kul med två ballonger.

 

 

Informationskväll för allmänheten
En informationskväll för allmänheten har också arrangerats i mars och Eva och Kenneth berättade om flygning i allmänhet, ballonger och ballongflygning och om klubben för drygt 25 intresserade åhörare.


Observatörskurs
8 personer har deltagit i klubbens observatörskurs och efter några teoripass och praktiska pass, gjorde sju av deltagarna (en återstår) observatörsprovet och blev godkända. Några visade intresse för att prova sina kunskaper vid Dalslandningen som arrangeras i april.