Nyheter

Vi tittar tillbaka

I dessa tider när planerade ballongmöten och aktiviteter ställs in, får vi utöver nya flygningar pigga upp oss med lite tillbakablickar bland våra tidigare flygningar och aktiviteter. 

Dalslandningen arrangeras för första gången!
Årets Dalslandning fick ställas in och det var lite extra synd då det planerades för ett 10-års jubileum! 2008 arrangerade klubben den första Dalslandningen och har efter det årligen bjudit in till ballongmöte och deltävlingar i Svenska Cupen, med några undantag då vi arrangerat SM/NM. Att fira in våren i Dalsland under Valborgshelgen har blivit en trevlig tradition! 

Stora Steget pågår till 13 april 2020

Tävlingssäsongen för ballongflygning har inletts med distanstävlingen "Stora Steget", som pågår från 1 januari till solnedgången den 13 april 2020. Den pilot som under perioden flyger längsta sträckan vinner. Start och landning måste ske inom Sverige och hela flygningen måste ske under dagen. "Stora steget" ingår som en deltävling i Svenska Cupen och för att få poäng i cupen måste distansen vara minst 20 km. 

Läs mer om "Stora Steget" på Svenska ballongfederationens hemsida.

Ballongmöte i Gränna 14-16 februari 2020

Funderar du på vad du ska göra på Alla Hjärtans Dag?

Alla älskar ju ballonger! Så varför inte följa med på ballongmöte?

14-16 februari är det dags för årets upplaga av Andrée Memorial Meet där det planeras flygning på lördagsmorgon som är en deltävling i Svenska cupen. Dalslands ballongklubb kommer att representeras med minst en ballong. Under helgen äger även Svenska Ballongfederations årsmöte rum. Mer information finns på ballong.org Vi kommer att arrangera samåkning med klubbens buss.

Välkommen till årsmötet den 2 mars 2020

Årsmöte

Dalslands ballongklubbs årsmöte 2020 hålls måndagen den 2 mars, klockan 18.00 i Allégården, Högsäter.

Är du medlem i Dalslands ballongklubb kan du logga in till medlemssidorna och ta del av Verksamhetsberättelsen samt  dagordningen inför mötet. Klicka på Årsmöte i menyn för medlemmar. Saknar du inloggningsuppgifter? Kontakta Susanne.

Efter mötet bjuds det på fika och information.

Alla är varmt välkomna!!

Uppvisningar under vecka 8

I samband med Sportlovet vecka 8 kommer klubben visa upp sin verksamhet vid två tillfällen! Kom och besök klubben!

Tisdag 18 februari
Först ett tillfälle för barn och ungdomar tisdagen den 18 februari 2020 då klubben bjuder in sportlovslediga till Torget i Högsäter mellan kl. 10.00- ca 12.00 där det ges möjlighet att se en luftballong på nära håll. Är det flygbart hjälps alla åt att förbereda ballongen för flygning. Är det inte flygbart flyttar aktiviteten inomhus. Sportlovsprogram Färgelanda kommun

Onsdag 19 februari
Den 19 februari 2020 träffar du Dalslands ballongklubb på Torp Köpcenter, Hem & Fritidshuset, mellan kl. 12.00-16.00. Sportlov på Torp

 
What do you want to do ?
New mail
 
luften6.jpg

Värdegrund

Glädje
Engagemang
Säkerhet

Ta del av klubbens värdegrund

Klubbutiken

I klubbutiken hittar du ballongrelaterade produkter.